Fyr kort stav


Fyr er en lys træsort, som hurtigt bliver mørkere og får en mere gylden farve. Årenes struktur giver en livlig overflade, som dog bliver mere afdæmpet med tiden.

Hårhedsgraden på fyrretræ er 1,6 på Brinell-skalaen, hvorfor fyrretræ er en forholdsvis blød træsort.

MIFApladens massive træplader i fyrretræ sælges kun i én kvalitet - men 2 udgaver. Det er den samme kvalitet som møbelindustrien bruger til at lave fyrretræsmøbler med. Derfor får du hos MIFApladen en langt bedre kvalitet på fyrretræ end hvis du handler i et normalt byggemarked.

MIFApladen's massive træplader i fyrretræ er lavet af ca. 45 mm brede stave.  Vi har fyr i 2 forskellige udgaver. Den almindelige fyr, hvor stavene er ligeså lange som pladens længde - der forekommer derfor ingen endesamlinger. Derudover har vi en "Fyr kort stav" hvor pladerne er med korte stave - altså med fingersamlinger. Disse plader er utrolig billige - og sælges kun som råplader 18mm tykke. De er særdeles velegnede til hylder, hobbyplader m.m.

På billederne her på siden kan du få en fornemmelse af fyrretræets farve og åreaftegninger ved "Fyr kort stav". Da træ er et naturligt materiale, skal du dog være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i træets farve.

Hvis du er i tvivl om hvilken træsort du skal vælge, kan du bestille en vareprøve af MIFApladens massive træplader.

Er du i tvivl om, hvilken behandling du skal give dine massive træplader, kan du se de forskellige træsorter behandlet med et udvalg af vores træplejeprodukter her.

Hvis du ønsker at se og læse om nogle af vores andre træsorter, finder du links til alle træsorterne herAsk lysBirkBøgEgFyrKirsebærMahogni - Valnød.

Vær opmærksom på, at billedernes farver kan optræde forskelligt alt efter, hvilken computerskærm de bliver vist på.

Udsnit af træplade i fyr kort stav fra MIFApladen
 
Udsnit af træplade i fyr kort stav fra MIFApladen

 

 

pin