Valnød


Europæisk valnød er en mellemhård træsort med tydelige og spændende åreaftegninger med meget spil. Stavene kan variere meget fra mørk til lys. Valnød ændrer sig som de andre træsorter med tiden og bliver lidt mere ensartet over tid.

Europæisk valnød har, som navnet antyder, oprindelse i Europa.

Hårhedsgraden på valnød er 3,6 på Brinell-skalaen, og valnød betegnes dermed en hård træsort.

MIFApladens massive træplader i valnød er lavet af ca. 40 mm brede stave med en længde på mellem 160 og 400 mm. Stavene er fingersamlede i enderne. Du kan læse mere om kvaliteten på MIFApladens massive træplader her.

På billederne her på siden kan du få en fornemmelse af valnøddetræets farve og åretegninger. Da træ er et naturligt materiale - og da der er meget spil i Europæisk valnød - skal du være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i træets farve.

Hvis du er i tvivl om, hvilken træsort du skal vælge, kan du bestille en vareprøve af MIFApladens massive træplader.

Er du i tvivl om, hvilken behandling du skal give dine massive træplader, kan du se de forskellige træsorter behandlet med et udvalg af vores træplejeprodukter her.

Hvis du ønsker at se og læse om nogle af vores andre træsorter, finder du links til alle træsorterne herAsk lysBirkBøgEgFyrKirsebærMahogni - Valnød.

Vær opmærksom på, at billedernes farver kan optræde forskelligt alt efter, hvilken computerskærm de bliver vist på.

Udsnit af træplade i valnød fra MIFApladen
 
Udsnit af træplade i valnød fra MIFApladen