Træsorten bøg


Overfladen på en bøgeplade er regelmæssig i lyse og beige farver. Træet har tydelige rød/brune åreaftegninger. MIFApladens massive træplader i bøg er lavet af ca. 40mm brede stave med en længde på mellem 160 og 400 mm. Stavene er fingersamlede i enderne.

Du kan læse mere om kvaliteten på MIFApladens massive træplader her.

Hårhedsgraden på bøg er 2,8 på Brinell-skalaen, og er derfor en knap så hård træsort.

På billederne her på siden kan du få en fornemmelse af bøgetræets farve og åreaftegninger. Da bøgetræ er et naturligt materiale, skal du dog være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i bøgetræets farve. 

Hvis du er i tvivl om hvilken træsort du skal vælge, kan du bestille en vareprøve af MIFApladens massive træplader.

Er du i tvivl om, hvilken behandling du skal give dine bøgetræsplader, kan du se de forskellige behandlinger med et udvalg af vores træplejeprodukter her på siden. 

Vær opmærksom på, at billedernes farver på denne side kan optræde forskelligt alt efter, hvilken enhed og skærm billederne bliver vist på. Klik på billederne for at se træsorten bøg i stor størrelse.


Udsnit af en træplade i bøg

 

Udsnit af en træplade i birk
Udsnit af en træplade i bøg

Pladestørrelser, bøg:


Hos MIFApladen kan vi tilbyde nogle rigtig store plader i vores træsort bøg - men der er dog en grænse. Her kan du få et overblik over vores pladers maksimale længder og bredder i bøg.

Tykkelse Max længde Max bredde
18mm 4545mm 1015mm
27mm 4545mm 1015mm
40mm  3545mm 1215mm
40mm 4045mm 1015mm
40mm 4545mm 815mm

 
Har du brug for hjælp?

Ring på telefon 9610 1520
eller skriv på mail@mifapladen.dk


 
 

Overfladebehandling af træsorten bøg

Når du køber dine plader i træsorten bøg hos MIFApladen leveres vores træplader ubehandlet. Nedenunder kan du se eksempler på overfladebehandling af vores bøgetræ med forskellige træplejeprodukter. Bestiller du overfladebehandling hos MIFApladen, tilbyder vi at oliebehandle vores bøgetræsplader med: naturolie, hvid olie og sort olie. Oliebehandlingen kan du tilvælge under "overfladebehandling" når du bruger vores online beregner. Under træbehandling kan du se vores store udvalg af træbehandling.

Bøg - behandlet med Junckers rustikolie, valnødBøg behandlet med Junckers rustikolie, valnød
 
Bøg - behandlet med Junckers rustikolie, sortBøg behandlet med Junckers rustikolie, sort


Træplade bøg efter mål billede med udsnit af bøgetræsplade

Træplader i bøg efter mål

Med vores online beregner kan du selv bestille dine træplader i bøgetræ efter dine præcise mål og tilvælge forskellige kantprofiler, udskæringer og overfladebehandling med olie.

Knap træplader efter mål

Bordplader efter mål beregner billede bøgetræ

Bordplader i bøg efter mål

Bestil dine bordplader i bøgetræ på dine specialmål med vores online beregner, og beregn selv prisen samt tilvælg kantprofiler, hjørneafrundinger, oliebehandling m.m.

Knap beregn prisen på bordplade efter mål


Bestil alle typer af plader i træsorten bøg

Du kan bestille alle vores forskellige pladetyper i bøgetræ i et hav af forskellige standardmål og tykkelser. Vores plader i standardmål i bøg er plader, der er skåret til i bestemte bredder og længder og har pæne skarpe kanter samt pudsede overflader. Forskellen imellem de enkelte kategorier er størrelserne og tykkelser på pladerne.


Få mere viden om bøgetræ

Bøgetræet er det mest almindelige løvtræ i Danmark og er udbredt over hele landet. Det er et knap så hårdt, men stærkt træ, som bliver helt op til 40 meter højt og kan blive flere hundrede år gammelt. Bøgetræer kan godt se meget forskellige ud, da den vokser afhængigt af, hvor den står. Står den alene og får meget sollys, vil den udvikle en kort stamme og en stor, bred krone. Omvendt – hvis den står i et tætbevokset område blandt andre træer, så vil den typisk få en lang, slank stamme samt en mindre fyldig stamme. Bøg er en træsort, der er meget stærkt, ensartet og uden harpiks. Det er let at bearbejde og behandle, og bliver derfor ofte brugt til møbler og parketgulve. Som det ses her på siden, er bøg en lys træsort, dog har det en lidt varmere glød end fx birk, som er mere lys og let gullig.

Vidste du at?:

Et bøgetræ smider omkring 200.000 blade hvert år

Et stort bøgetræ suger 125 liter vand op på et døgn imens det vokser

Bøgetræ i stor stil blev brugt til at lave træsko af i 1800-tallet

Bøgetræet kaldes for Danmarks nationaltræ og bl.a. optræder i den danske nationalsang: ”Der er et yndigt land, det står med brede bøge”.

Tandstikker og ispinde er ofte lavet af bøg, da træsorten ikke afgiver smag.

pin