Birk


Birketræ er meget lyst og har en nærmest silkeagtig overflade. Farvenuancerne varierer mellem hvidgul og hvidlig brun. Åreaftegningerne er næsten usynlige, hvilket giver birkepladerne en meget ensartet overflade.

Hårhedsgraden på birk er 2,7 på Brinell-skalaen, hvilket gør birk til en knap så hård træsort.

MIFApladens massive træplader i birk er lavet af ca. 40 mm brede stave med en længde på mellem 160 og 400 mm. Stavene er fingersamlede i enderne. Du kan læse mere om kvaliteten på MIFApladens massive træplader her.

På billederne her på siden kan du få en fornemmelse af birkeræets farve og åreaftegninger. Da træ er et naturligt materiale, skal du dog være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i træets farve. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken træsort du skal vælge, kan du bestille en vareprøve af MIFApladens massive træplader.

Er du er i tvivl om, hvilken behandling du skal give dine massive træplader, kan du se de forskellige træsorter behandlet med et udvalg af vores træplejeprodukter her.

Hvis du ønsker at se og læse om nogle af vores andre træsorter, finder du links til alle træsorterne herAsk lysBirkBøgEgFyrKirsebærMahogni - Valnød.

Vær opmærksom på, at billedernes farver kan optræde forskelligt alt efter, hvilken computerskærm de bliver vist på.


Klik her og få mere viden om birketræ


Sjove facts du ikke vidste om birketræ:
Birketræ afgiver en sødlig saft, som kan drikkes direkte fra træet. Skærer du en gren over og sætter ned i et glas eller en flaske, vil der efter lidt tid være en masse birkesaft klar til dig. 

Birkebark er noget af det bedste til optænding af bål eller brændeovn. På trods af, at barken er fugtig, så indeholder den også en masse harpiks og kan derfor bruges til optænding.

Kviste og bark fra birketræet kan bruges til at lave the af.

I Danmark findes der to former for birketræ, nemlig dunbirk og vortebirk. Forskellen på disse to er, at dunbirk har en helt glat bark og grenene står flot uden at hænge, hvorimod vortebirk har hvid bark med harpiksvorter og hængende grene. En stor forskel hertil er også, at vortebirken hyppigt bliver brugt inden for naturmedicin.

Udsnit af træplade i birk fra MIFApladen
 
Udsnit af træplade i birk fra MIFApladen
 
Udsnit af træplade i birk fra MIFApladen