Massive bordplader


Her på siden finder du alle vores massive bordplader i 27mm og 40mm tykkelse med længder fra 1m til 4,5m. At en bordplade er massiv betyder, at det er træ hele vejen igennem bordpladen. Vores massive bordplader er forarbejdet i egen produktion, som sikrer en høj kvalitet.

Bordpladerne i de hårde træsorter er lavet i korte stave og er produceret af ca 40mm bredde stave med længder fra 160mm til 400mm. Vores fyrretræsplader er lavet med gennemgående stave, som er ca 45mm brede. Skal du købe en massiv bordplade hos MIFApladen, så kan du vælge imellem 8 forskellige træsorter. Bordpladerne som du ser på denne side er i standardmål, som betyder at de har den helt klassiske skarpe kant.

Ønsker du deriomd en speciel massiv bordplade efter dine egen mål, kan du benytte vores online prisberegner her - hvor du selv kan vælge pladetype, mål, hjørner og kanter og evt. en overfladebehandling, hvis du ønsker dette. 


 

 

Massive bordplader efter specialmål

 

Massiv bordplade i 27mm og 40mm tykkelse

Når du bestiller en massiv bordplade, og skal bruge den som bordplade til køkkenet, spisebordet eller f.eks. sofabordet, så anbefaler vi altid, at du vælger enten en bordplade i 27mm eller 40mm, da disse tykkelser er at foretrække i forhold til f.eks. en 18mm massiv bordplade, da de ikke kræver den samme understøttelse for at blive stabile som bordplade. Vores massive bordplader i de hårde træsorter er alle lavet i kortstav, hvor stavene har længer fra 160mm og op til 400mm. Vores massive bordplader i fyr er med gennemgående stave.

Massive bordplader er helt klart det mest populære, når man vælger at skulle have en bordplade i træ. For det første er bordpladen et helt naturligt materiale, og for det andet får du et natuligt spil i din bordplade, du ikke får i andre typer af bordplader. Bordpladerne i massiv træ er aldrig helt ens, og har sit helt eget farvespil og nuancer, som giver helt andre nuancer i de rum, hvor du skal benytte din massive bordplade. 

Hvad er en massiv bordplade egentligt? 

En massiv bordplade fra MIFApladen er en bordplade i helt ren træ, et naturprodukt og et levende materiale lavet af opskåret træ, som limes sammen. Ligesom alt andet træ, så vil man opleve en bordplade i massiv træ, ændrer sig med tiden i forhold til de omgivelser som bordpladen står placeret i. Bordpladerne påvirkes f.eks. af lyset, tempetraturen og luftfugtigheden i rummet. Det betyder også, at du skal sørge for, at løbende behandle bordpladen med f.eks. en olie, der er bereget til formålet. Formålet med dette, er at "mætte" bordpladen, så bordpladen får en vand- og smudsafvisende overflade. 

Man kan få 2 typer af massive bordplader, enten med kortstav som er små stave i ca. 40mm bredde og med længder fra 160mm til 400mm. Disse stave er limet sammen og giver den færdige bordplade. Man kan også få en massiv bordplade med gennemgående stave, som betyder at stavende går fra den ene ende i bordpladen til den anden ende. Forskellen er prisen på bordpladen, for kortstav er væsentlige billigere en langstaven. Hos MIFApladen fører vi kun massive bordplader i kortstav i de hårde træsorter. Vores bordplader i fyr tilbydes kun i langstav.

Vedligeholdelse af massive bordplader

En massiv bordplade kræver vedligeholdelse, og ovenstående massive bordplader er ikke behandlet, når vi afsender bordpladerne. Vi anbefaler, at du behandler din massive bordplade, inden du tager den i brug, og gerne med en olie i god kvalitet. Vi anbefaler også, at du hvert år giver bordpladen olie 3-4 gange (alt efter behov). Så får du nemlig en massiv bordplade der er modstandygtig overfor f.eks. vand og snavs. Ønsker du ikke selv at behandle din bordplade inden brug, kan vi hos MIFApladen også tilbyde at behandle din bordplade. Du kan tilkøbe dette, hvis du bestiller din massive bordplade igennem vores prisberegner her