Birk


Birketræ er meget lyst og har en nærmest silkeagtig overflade. Farvenuancerne varierer mellem hvidgul og hvidlig brun. Åreaftegningerne er næsten usynlige, hvilket giver birkepladerne en meget ensartet overflade.

Hårhedsgraden på birk er 2,7 på Brinell-skalaen, hvilket gør birk til en knap så hård træsort.

MIFApladens massive træplader i birk er lavet af ca. 40 mm brede stave med en længde på mellem 160 og 400 mm. Stavene er fingersamlede i enderne. Du kan læse mere om kvaliteten på MIFApladens massive træplader her.

På billederne her på siden kan du få en fornemmelse af birkeræets farve og åreaftegninger. Da træ er et naturligt materiale, skal du dog være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i træets farve. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken træsort du skal vælge, kan du bestille en vareprøve af MIFApladens massive træplader.

Er du er i tvivl om, hvilken behandling du skal give dine massive træplader, kan du se de forskellige træsorter behandlet med et udvalg af vores træplejeprodukter her.

Hvis du ønsker at se og læse om nogle af vores andre træsorter, finder du links til alle træsorterne herAsk lysBirkBøgEgFyrKirsebærMahogni - Valnød.

Vær opmærksom på, at billedernes farver kan optræde forskelligt alt efter, hvilken computerskærm de bliver vist på.


Klik her og få mere viden om birketræ

Birk
Er du på udkig efter en ny træplade, men er lidt i tvivl om, hvilken træsort du skal vælge, så er birk et godt bud til dig, som kan lide lyst træ. Her får du et træ, som er meget ensartet i overfladen, uden alt for tydelige årer eller aftegninger, og du får samtidig en træsort, som er en smule blød. Eftersom træ er et naturligt materiale, kan nuancen i farven variere lidt, men det ligger som regel fra lyst gulligt til svagt rødligt/brunligt, eller en smule gråligt. Vær dog opmærksom på, at birk bliver mere gylden, hvis den behandles med en naturolie og mere lys hvis den behandles med en hvid olie. Birk er en træsort, der går godt til alle former for møbler. Som bordplade i et køkken, spisebord, kommode, spisebordsstol osv., og det er desuden en god type træ at indrette med, hvis du har et gulv, der er af mørkere træ. Så vil birk give en god kontrast i rummet.

Sjove facts du ikke vidste om birketræ:
Birketræ afgiver en sødlig saft, som kan drikkes direkte fra træet. Skærer du en gren over og sætter ned i et glas eller en flaske, vil der efter lidt tid være en masse birkesaft klar til dig. 

Birkebark er noget af det bedste til optænding af bål eller brændeovn. På trods af, at barken er fugtig, så indeholder den også en masse harpiks og kan derfor bruges til optænding.

Kviste og bark fra birketræet kan bruges til at lave the af.

I Danmark findes der to former for birketræ, nemlig dunbirk og vortebirk. Forskellen på disse to er, at dunbirk har en helt glat bark og grenene står flot uden at hænge, hvorimod vortebirk har hvid bark med harpiksvorter og hængende grene. En stor forskel hertil er også, at vortebirken hyppigt bliver brugt inden for naturmedicin.

Birketræ er altså en fantastisk træsort. Hos MIFApladen skræddersyr vi din birketræsplade efter dine behov, og vi leverer dine varer direkte til din dør. Vi står altid klar med gode råd og vejledning, både i forhold til valg af træplade, levering, montering og ikke mindst fremtidig behandling og pleje af din nye træbordplade. Så skynd dig i gang med at vælge, hvordan din nye træplade skal se ud, samt hvilken størrelse, der passer dig. Har du spørgsmål til bestilling, levering eller noget helt tredje, så kan du læse mere her, eller kontakte vores kundeservice.

Udsnit af træplade i birk fra MIFApladen
 
Udsnit af træplade i birk fra MIFApladen
 
Udsnit af træplade i birk fra MIFApladen